Дом здравља Кула: више од 200 грађана обавило превентивне прегледе

12 окт 2023 Вести

Дом здравља Кула организовао је превентивне прегледе са циљем очувања и унапређења здравља грађана. Укупно је прегледано више од 200 грађана, а директорка Дома здравља Кула, докторка Весна Томић истиче да је задовољна целокупном акцијом и да нарочито истиче коректну и обострано срдачну сарадњу са локалном самоуправом по овом питању, али и по свим другим питањима која се тичу функционисања ове здравствене установе:

„Овим путем желим да се захвалим локалној самоуправи на подршци приликом реализације једне овакве акције која са собом носи велику важност. Успели смо да за кратак временски период окупимо велики број пацијената који су дошли на превентивне прегледе. Прошлог викенда одржани су превентивни прегледи за жене, конкретно ултразвучни преглед дојки и мамографија, док је код мушкараца узета крв на анализу за скрининг ПСА тест карцинома простате. Преглед је обавило 86 мушкараца, 99 жена је прошло ултразвучни преглед а 19 мамографски преглед, што значи да је у општини Кула више од 200 пацијената спроведено кроз комплетну дијагностику. Током ове акције превентивних прегледа ниједан узорак није био сумњив и то је за похвалу а, с обзиром да смо већ имали у пар наврата спроведене превентивне прегледе, у претходној акцији жене које су имале сумњиве промене отишле су код хирурга, заказана им је интервенција и спроведен је третман. Задовољна сам акцијом и сматрам да је ово један од великих корака у правцу усавршавања превентиве на нивоу наше установе и на томе ћемо и даље да радимо и да се усавршавамо“.

Директорка Дома здравља Кула најавила је почетак радова у амбуланти у Црвенки. Радови почињу крајем недеље, а средства су обезбеђена из буџета Покрајинског секретаријата за здравство:

„Joш једна од позитивних ствари, с обзиром на услове рада у којима раде наши лекари и остало медицинско особље, јесте замена столарије у здравственој амбуланти у Црвенки, која је финансијски подржана од стране Покрајине и радови крећу крајем недеље, тако да се увелико ради на томе да пред зимски период буду знатно побољшани услови рада у овој амбуланти“.

Претражи

+
RSS
Instagram