Дому здравља у Кули уручени нови дефибрилатори

6 дец 2018 Вести

Јуче је директору Дома здравља у Кули, др Жарку Шевину, председник Привременог органа општине Кула, Велибор Милојичић, уручио два нова дефибрилатора. Ови уређаји су купљени средствима које је општина Кула добила учешћем њених грађана у наградној игри „Узми рачун и победи“, у којој је за допринос у борби против сиве економије освојено друго место у категорији средњих општина у Србији. Нашој општини додељено је 23 000 евра, за реализацију пројекта од јавног значаја. Према резултатима након спроведене анкете, утврђено је да су се грађани определили за набавку апарата за реанимацију у хитној помоћи.

Уручујући ову опему председник Привременог органа општне Кула је рекао: „Велико је задовољство што смо данас у Дому здравља и што уручујемо два нова дефибрилатора за потребе хитне медицинске службе. Ово је наставак побољшања здравствене заштите грађана наше општине. Желим да истакнем да су у ствари грађани сами себи поклонили ове дефибрилаторе. Подсетићу све да је у наградној игри коју је организавало Министарство финансија, захваљујући активностима и великом учешћу грађана наше општине обезбеђено 23 000 евра за набавку ових апарата. Општина је додала недостајућих 500 000 динара, спроведена је јавна набавка и ево сад са задовољством данас уручујемо ове апарате. Као што смо обећали и као што смо и до сада радили. Имамо нови Дом здравља, нова возила и нове апарате, све у циљу боље, здравије, напредније и лепше општине Кула.“

Директор Дома здравља истакао је да смо сведоци многих позитивних промена које су се десиле у области здравствене заштите у нашој општини.

„Отворен је нови објекат специјалистичких служби, за више од 100 милиона динара је смањен дуг за лекове, спречено је додатно задуживање Дома здравља кроз издавање апотека у закуп, обновљен је возни парк, набављен је нови ултразвук за потребе радиолошке службе, решен је недостатак офталмолога. Кроз превентивне активности у протеклом периоду прегледано је преко 2000 пацијената и оно због чега смо се данас окупили набављена је нова медицинска опрема за потребе службе хитне медицинске помоћи. Набавком ове опреме значајно су ојачани материјално-технички капацитети ове службе и тиме је учињен корак више када је у питању збрињавање пацијената.“

Још једна значајна вест је свакако и упућивање шест лекара на специјализације. У питању су области психијатрије, педијатрије, два лекара за општу медицину, оториноларингологија и дерматовенерологија.

Докторка хитне медицинске службе Биљана Милић истиче да ће нови апарати значајно допринети унапређењу здравља, односно пружању хитне медицинске помоћи. „Ово су нови, најмодернији и прилично једноставни апарати за употребу, што у нашој служби много значи.“

Милојичић је ову прилику искористио и да обавести грађане да по плану који је направљен раније са закупцем „Гален фарм“, сутра поново почињу са радом апотеке у свим насељеним местима наше општине.

„Пре свега ту највише желим да обрадујем становнике Липара и Крушчића, који у претходном периоду нису имали ниједну апотеку, а затим наравно и становнике у свим другим местима“, истиче председник Привременог органа општине Кула.

Претражи

+
RSS
Instagram