Донација санитетског возила Дому здравља у Кули

6 јун 2018 Вести

Покрајинска влада је 05. јуна 2018. године  донирала нова санитетска возила за 21 установу у Војводини. Игор Мировић, председник Покрајинске владе, уручио је кључеве нових „фијатових“ комбија опремљених најсавременијом медицинском опремом.

“Већина ових возила намењена је мање развијеним општинама у циљу приступачне, квалитетне и уједначене здравствене заштите свих грађана Војводине”, рекао је Мировић окупљенима на платоу испред зграде Покрајинске владе и нагласио да влада коју предводи предузима значајне мере у процесу потпуног реорганизовања и унапређивања здравственог система у Војводини.

Директор кулског Дома здравља Жарко Шевин захвалио је Покрајини на подршци, истичући да је та здравствена установа добила и значајну општинску помоћ.

“Општина Кула нам је издвојила три милиона динара за набавку новог санитетског возила за транспорт пацијената. Сад можемо да се похвалимо да је наш возни парк сличан онима у земљама ЕУ”, наглашава Шевин.

Др Жарко Шевин се захвалио Покрајини на подршци и истакао да Дом здравља сада има респектабилан возни парк.

-Проблем дотрајалости возила је заступљен у свим здравственим установама, али је нарочито изражен у разуђеним општинама као што је наша. Само на годишњем нивоу, возилима Дома здравља се превезе 2000 пацијената, не рачунајући болеснике на дијализи, при чему свако возило службе хитне медицинске помоћи у просеку на годишње нивоу пређе 70. 000 км – каже Шевин.

Он је додао да су набавком новог санитетског возила значајно ојачани материјално-технички капацитети Службе хитне медицинске помоћи Дома здравља у Кули. – Тиме је учињен корак више када је у питању квалитет пружања здравствених услуга, пре свега у домену збрињавања критично оболелих и повређених. Осим тога, на овај начин је повећан степен безбедности како здравственог особља тако и самих болесника. Не треба заборавити на смањење трошкова за текуће одржавање и сервисирање возног парка – изјавио је Шевин.

Претражи

+
RSS
Instagram