Европска недеља имунизације обележена у Дому здравља Кула

20 апр 2023 Вести

Имунизација представља једну од најделотворнијих здравствених иницијатива, чија је главна сврха превенција заразних болести, попут дифтерије, дечије парализе, великог кашља, тетануса, хепатитиса Б, и рака грлића материца које изазива инфекција хуманим папилома вирусом.

Недеља имунизације је догађај када се шаље порука да је имунизација сваког детета од највећег значаја за превенцију болести и заштиту живота. Слоганом: „Спречи! Заштити! Имунизуј!”, преноси се порука кроз цео европски регион.

У Дому здравља Кула током читаве недеље интензивиран је разговор са пацијентима на општој пракси и педијатрији, и уједно је дељен и рекламни материјал.
Директорка Дома здравља Кула, др Весна Томић наводи да је основни циљ не само током ове недеље већ сваког дана  подизање свести родитеља, здравствених радника и медија о важности имунизације.

Одржавање континуитета у спровођењу националних програма имунизације има приоритет који ни на који начин не сме бити угрожен.

И даље је неопходно радити на основним стратегијама  достизања и одржавања обухвата вакцинације преко 95% у свим вакцинама, и тиме постићи одржавање колективног имунитета популације против  заразних болести  као суштине заједничких напора у свим земљама света.

Претражи

+
RSS
Instagram