Извештај из Дома здравља Кула

23 мар 2022 Вести

У складу са инструкцијама Министарства здравља и Покрајинског секретаријата за здравство Дом здравља Кула је прилагодио своју делатност новонасталој ситуацији, у том смислу да раде само хитне службе, односно, Служба хитне медицинске помоћи, амбуланте по насељеним местима, а од свих специјалистичких служби ради служба лабораторијске дијагностике и служба гинекологије.

-Оно што би грађани кулске општине требало да знају, нарочито грађани Куле нема места за панику. Приземље специјалистичког објекта је, такође, по налогу Министарства здравља претворено у респираторни центар, односно, респираторну амбуланту и то је тзв. „црвена зона“ где ће наши лекари прегледати пацијенте за које постоји сумња да су инфицирани новим корона вирусом.

„Зелена зона“, коју пацијенти имају прилику да виде означену на улазу у Дом здравља је резервисана за пацијенте који немају никакве знаке инфекције, рекао је др Жарко Шевин, директор Дома здравља Кула.

Напоменимо да лекари опште праксе раде, као и педијатри, али да је тренутно обустављен рад Саветовалишта за бебе баш из разлога заштите наших најмлађих суграђана.

Доктор Шевин је апеловао на све грађане општине да поштују мере личне хигијене, да они који се налазе у изолацији ту изолацију максимално озбиљно схвате и да тих четрнаест дана колико траје изолација поштују савете лекара.

Како кажу у Дому здравља Кула грађани наше општине ће бити правовремено обавештавани о свим променама које се тичу епидемиолошке ситуације али и режима рада ове здравствене установе.

Претражи

+
RSS
Instagram