Кампања ,,Еуромеланом“: Од данас до среде дерматолошки прегледи у Дому здравља Кула

20 мај 2024 Вести

Дом здравља Кула и ове године прикључио се кампањи ,,Еуромеланом“ која има за циљ подизање свести о важности превенције и раног откривања рака коже, нарочито меланома. Овогодишња кампања грађанима Куле омогућава да се прегледају у Дому здравља, како данас, тако и сутра и прекосутра, уз претходно јављање општој пракси, како би се испратио број пацијената и како не би било чекања.

Директорка Дома здравља Кула, др ВеснаТомић, истакла је да је ова акција и претходне године подржана од стране Дома здравља, а на прегледима се инсистира управо како би се потенцијално сумњиве промене препознале на време:

,,Акција ,,Еуромеланом“ је и прошле године била подржана од стране Дома здравља у смислу превентивног прегледа микроскопом пигментних промена које пацијенти имају од раније. На томе се инсистира управо зато што на тај начин обезбеђујемо услове за превентивни преглед, као и налажење потенцијалних сумњивих промена и благовремено јављање лекару. Битно је истаћи да сунце више није оно што је било, да је много већи ефекат штетног деловања сунца и да је све већи број младих људи који су оболели. Прегледи су данас за оне који су заказали путем сајта, међутим с обзиром на капацитет прегледи ће бити одржани и сутра и прекосутра како би сви који су заинтересовани могли да дођу, уз претходно јављење општој пракси како би се испратио број пацијената и како не би било чекања“.

Грађани Црвенке јуче су могли да обаве превентивне прегледе, односно да ураде крвну слику, ЕКГ, скрининг и ултразвук абдомена, чему се одазвао велики број грађана, а са превентивним прегледима наставиће се и у наредном периоду, са акцентом на грађане у мањим местима:

,,Спроведена је акција превентивних прегледа и јуче у Црвенки, под покровитељством Министарства здравља. Ту је и најава нових који ће бити организовани и заиста се трудимо да и у мањим местима пацијентима буде омогућена адекватна здравствена услуга“.

Претражи

+
RSS
Instagram