Недостатак педијатра у Руском Крстуру ускоро прошлост

24 јан 2023 Вести

Поводом навода о недостатку педијатара у Руском Крстуру, као теми која је заокупирала друштвене мреже, др Весна Томић, директорка Дома здравља Кула,  и др Љиљана Бероња, специјалиста педијатрије и заменик директора, истакле су да је ово проблем у свим локалним срединама, али да се чине конкретне мере како би и овај проблем био решен:

„Оно што је битно у целој причи јесте то да нико не буде запостављен. Дакле, ниједно мање место неће бити дефицитарно што се тиче педијатрије, као што се, уопште, тиче пружања здравствене услуге. Суштина је да ће наша организација, у сарадњи са локалном самоуправом, обезбедити услове где неће нико бити запостављен.“ – др. Весна Томић, директорка Дома здравља Кула

„Ми поштујемо вољу и жељу становништва у мањим срединама, па између осталог и када је Руски Крстур у питању. Знамо да је препорука да до седме године дете прегледа педијатар, а након тога може да га прегледа лекар опште праксе. Али, желим да напоменем да је, једноставно, такво стање у целој земљи и да није само у нашој општини присутан тај проблем. Имамо тренутно три педијатра који су у неким зрелим годинама и, практично, пред пензијом, али имамо и специјализанте који ће се врло брзо вратити. Оно што је директорка рекла јесте то да можемо мало да појачамо тај рад, бар једном месечно да објединимо и да, не само, да долази педијатар, већ и неке друге специјалности и да покријемо све категорије људи“. – др. Љиљана Бероња, специјалиста педијатрије.

Претражи

+
RSS
Instagram