Одржана промоција књиге „Ти си та“, ауторке Ане Дорник

21 мар 2023 Вести

У свечаној сали Скупштине општине Кула одржана је промоција књиге „Ти си та“, ауторке Ане Дорник. Ова књига је аутобиографско дело, које има за циљ подршку свим оним женама које пролазе кроз тешку борбу, али која никако није борба са унапред фаталним исходом. Књига се бави унутрашњим борбама, али и потребом за самопомоћи и самопоштовањем, који су битни предуслови за успешно суочавање са дијагнозом и, одмах затим, адекватним лечењем. Ауторка књиге, Ана Дорник, која је уједно и основала удружење „Жена уз жену“, које се бави подршком оболелима од карцинома дојке, истакла је да је једна од порука књиге преиспитивање сопствених уверења и призме кроз коју гледамо на живот. Такође, рекла је да су самопоуздање, самопоштовање и срећа ствар личног избора:

„Овом књигом поручујем женама које пролазе кроз ову опаку болест да никада не забораве колико је важно да воле себе, било да су у питању моменти туге, бола и патње или, пак, среће. Увек треба да волимо себе и увек треба да останемо усхићене са оним што нам је дато, јер је заиста највећа аутентичност човека да импровизује сваку околност кроз живот. Ја сам, сама по себи, врло радознала кроз живот и склона сам импровизацији и некако, као сунђер, волим да упијам и да усвајам добре ствари од људи. Бирам позитивне људе и добре околности које су корисне за мене како би научила нешто“.

На овој промоцији присуствовао је и председник општине Кула, Дамјан Миљанић, који је рекао да је прича Ане Дорник један путоказ како постоји светло на крају тунела и да крај не мора да буде управо то, већ, сасвим супротно, може да представља нови почетак:

„Вечерас су сви били пуни утисака. У питању је једна сјајна прича првог дана пролећа, у сусрет Васкрсу. Пуно је симболике у самој причи, где је светлост побеђује таму и то је негде и главна порука овог дружења. Могао бих рећи да је поента приче свакодневна победа за свакодневну срећу. Било да је у питању болест или нешто друго што квари људску срећу, најбитнији мотив јесте борба како би се изборили за ту срећу“.

Претражи

+
RSS
Instagram