Офталмолошка ординација Дома здравља у Кули добила нове апарате

25 сеп 2019 Вести

Офталмолошка ординација специјалистичких служби Дома здравља у Кули опремљенија је за неколико нових апарата, који ће свакако допринети квалитетнијој дијагностици, а самим тим и побољшању вида наших суграђана.

-Најважнији апарат који смо добили је компјутерски кератометар рефрактометар са пахиметријом помоћу којег вршимо објективно одређивање вида са дебљином рожњаче, што је веома важно за пацијенте који болују од глаукома ради корекције висине интраокуларног притиска. Други апартат је оптотип за одређивање видне оштрине, затим смо добили смо пробни рам са стаклима, као и офталмоскоп. Сви апарати су нам Окулусови, најсавременији и најмодернији којима ће се наше услуге везане за превентивне прегледе много поправити – каже специјалиста офталмолог доктор Снежана Марковић.

Према њеним речима у офталмолошкој ординацији, да би била „тип-топ“ што се опреме тиче требало би заменити биомикроскоп а и набавити нови стерилизатор, а могао би се набавити и оптотип са пројектором који би вршио све услуге које треба везано за колорни вид, за оптотипе са разним функцијама везаним за оштрину и функцију вида.

Претражи

+
RSS
Instagram