Адреса: Трг Ослобођења 9, Кула
Руководилац: др. Снежана Марковић
Радно време (радни дани): од 7,00 до 15,00 часова
понедељком од 13,00 до 20,00 часова
Телефон: 025 723 333 локал 117

Пацијент мора бити упућен од стране изабраног лекара опште медицине, педијатра или из службе ХМП са заказаним термином у ИЗИС, или са упутом без термина.
У Офталмолошкој служби обављају се превентивни и куративни прегледи деце и одраслих.

Превентивни офталмолошки прегледи деце обављају се у 4-ој, 7-ој и 14-ој години живота, и организује се у сарадњи са педијатријском службом.

Превентивни прегледи деце у првој и другој години обављају се на упут педијатра.

Офталмолошки преглед подразумева преглед видне оштрине, преглед предњег сегмента ока, укључујући АРК и ЦЦТ, Ширмер тест, мерење интраокуларног притиска (ИОП) и преглед задњег сегмента ока – очног дна са Фотофундусом.

Циљани офталмошки прегледи раде се код дијабетичара и хипертоничара, обавезно преглед очног дна једанпут годишње.
Циљани офталмолошки прегледи на глауком (мерење интраокуларног притиска, дневна крива интраокуларног притиска, гониоскопија, преглед очног живца) обавезно 1x годину-две дана код сваког пацијента старијег од 40 година.

Циљани преглед на сенилну дегенерацију макуле (преглед жуте мрље) код сваког пацијента старијег од 50 г код кога је најбоље искоригована видна оштрина видна слабија од 0,9 (а не ради се о слабовидном оку, нерегулисаном дијабетесу, хипертензији, са нормалним интракуларним притиском).