Председник Републике Србије Александар Вучић у обиласку новог објекта ДЗ Кула

1 јул 2019 Вести

Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је у суботу, у оквиру кампање „Будућност Србије“ општину Кула.

Председник је обишао нови објекат специјалистичких служби Дома здравља Кула, који је изграђен прошле године средствима Министарства привреде и локалне самоуправе. У разговору са медицинским сестрама истакао је да ће лекарима и сестрама ове године поново бити повећане плате, и то лекарима 10, а медицинским сестрама 12 одсто.

“Важно је да сачувамо лекаре и медицинске сестре, да остају овде” -поручио је председник Вучић. Испред Дома здравља, председника Вучића су дочекали грађани, којима је поновио да је најважније да у Западнобачки округ дође инвеститор, као и да ће се решавати питање водовода и канализације, како би сви имали пијаћу воду и најавио изградњу две фабрике за прераду воде у општини Кула. Додао је да ће Кула наредног лета имати изграђен затворен и отворен базен са спортском халом. На крају се захвалио грађанима што су имали разумевања за своју земљу и рекао да је у првих шест месеци Србија имала 26, 1 милијарди суфицита у буџету.

“Ово је већ четврта година за редом и много сам поносан на то, јер из тога иде и повећање плата и пензија, али нећемо морати да оставаљамо дугове нашој деци” – рекао је председник Вучић.

Претражи

+
RSS
Instagram