Стигао најсавременији ултразвучни апарат у Дом здравља Кула

15 јул 2019 Вести

Захваљујући средствима донације од стране Контроле летења Србије и Црне Горе у износу од 6 милиона и 300 хиљада динара, стекли су се предуслови да се спроведе поступак јавне набавке за набавку медицинске опреме за потребе Службе гинекологије и офталмологије, рекао је директор Дома здравља Кула Шевин др Жарко.

Он је додао да је након поступка јавне набавке, пре два дана, испоручен најсавременији ултразвучни апарат и на тај начин значајно унапређен квалитет пружених услуга на пољу дијагностике и контроле вођења трудноће. Такође, је нагласио да ће већ у понедељак бити испоручен ЦТГ апарат, тококардиограф, апарат којег Дом здравља никада, од свог оснивања није имао у свом поседу, а у питању је врло значајан апарат који обезбеђује контролу срчаних откуцаја плода и на тај начин пацијенткиње, односно труднице више неће бити приморане да за ту врсту услуга одлазе у болницу у Сомбор и Врбас, закључио је Шевин.

Председник општине Кула, Дамјан Миљанић, рекао је да ће у наредном периоду бити још повода за овакве вести, јер нова опрема константно стиже, а поред опреме стићи ће и нова возила у Дом здравља. Председник је нагласио да је општина Кула издвојила средства за двоје нових специјалиста како би се смањиле гужве и чекања пацијената. Један од специјалиста којег финансира Општина је управо гинеколог. На крају су се и председник и др Шевин захвалили Контроли летења Србије и Црне Горе на овако вредној донацији.

Претражи

+
RSS
Instagram