Свечано отворен нови објекат Дома здравља- договорена додатна опрема и нови санитет

17 нов 2018 Вести

У присуству председника Покрајинске владе Игора Мировића, министра здравља Златибора Лончара, покрајинског секретара за здравство Зорана Гојковића, помоћнице министра привреде Биљане Жарковић и председника Привременог органа општине Кула Велибора Милојичића, данас је пресечена врпца на отварању новоизграђеног објекта Дома здравља у Кули. У изградњу новог објекта, намењеног специјалистичким службама, републичка влада је обезбедила 55 милиона, а локална самоуправа 85 милиона динара. Оно што је важно напоменути је да ће у новим ординацијама специјалистичких служби Дома здравља, стручним кадром бити покривене све службе, те да је овај објекат један од најмодернијих у Србији.

Председник покрајинске владе Игор Мировић, изјавио је да ће захваљујући новом објекту сви грађани општине Кула имати бољу здравствену заштиту са свим службама обједињеним на једној локацији, за разлику од претходног објекта Дома Здравља. Такође, најавио је набавку додатне медицинске опреме.

„Са руководством Дома здравља,малочас, договорили смо набавку додатне медицинске опреме. Ово је веома важна ствар, јер ми показујемо да у протекле четири године заједно са руководством локалне самоуправе и са органима министарстава и са владом републике Србије, можемо заједно да чинимо конкретне кораке ка бољем животу грађана у општини Кула. Подсетићу вас да смо радили и у другим областима живота. Министарство привреде је у ранијем мандату помогло изградњу индустријске зоне, данас ту имамо седам нових компанија у којима раде грађани Куле. Оно што је важно да разумемо, ми ћемо и у наредне четири године након избора, а ја верујем да ћемо на овим изборима добити огромно поверење грађана Куле, наставити са развојним плановима. Борићемо се да у свим сферама живота и рада имамо конкретне, видљиве резултате и на тај начин ћемо побеђивати све оне који немају тако видљиве резултате, који говоре самоначелно, знају да критикују и председника и владу, а иза себе немају никакву политику. Ово је права, конкретна политика оних дела, која ће у будућности бити на корист грађанима“, рекао је Мировић.

Министар здравља Златибор Лончар, честитао је грађанима Куле и свим запосленим у Дому здравља, што су добили услове на које могу да буду поносни.

„Прелепа зграда, добро урађена, која испуњава све неопходне услове. Оно што смо ми договорили данас и што је најбитније, то су конкретне ствари које ће се овде урадити у будућности, а то је да ће Дом здравља добити нови ултразвук и ЦТГ апарат. Председник Покрајинске владе је обећао санитет. Увезаће се рентген служба, да би се штедело на филмовима и да би се смањило зрачење у један универзални систем и оно што је за сада најбитније, планирано је шест, а мислим да ће бити и више нових специјализација, то су педијатрија, психијатрија, офталмологија. Све оне животне ствари које овде значе и за децу и за одрасле и за старије, моћи ће на овом месту да ураде. Оно што смо се договорили је да се запосле млади, да им се дају специјализације, плус опрема која се даје, онда и ти млади коју дођу имаће на чему да раде и на чему да се усваршавају, да скупе знање и искуство и онда ће то овде имати на чему и да примењују. То су конкретне ствари о којима ми причамо и за које се ми боримо, за разлику од других који причају празне приче, а када их питате за само један резултат, да су помогли грађанима, помогли држави, да су нешто урадили, тад настаје мук. Ми ћемо се трудити и наставити да причамо о конкретним стварима, о опреми, о запошљавању, о давању специјализација, о ономе што живот значи“, наглашава Лончар.

Претражи

+
RSS
Instagram