У јануару школа за труднице у Дому здравља Кула

16 дец 2022 Вести

Када се одлучимо  за родитељство, ми смо унапредили свој живот и преузели на себе одговорност за најважнији посао који ћемо уз све остале послове радити, али не успут и не стихијски, за посао који ће трајати 24 сата и у коме се никада не одлази у пензију. Први корак у том најодговорнијем послу јесте трудноћа- сазнање о томе да је природа имала поверења у нас, прихватање трудноће и даља адаптација организма и психе на новонастале промене.

Све што будућа мајка треба да зна о трудноћи и порођају, све што је потребно да се осећате сигурно у најважнијим тренуцима у животу сада ће бити омогућено кулским трудницама у оквиру школе за труднице коју ће организовати Дом здравља Кула.

В.д. директор Дома здравља Кула, др Весна Томић поводом ове, заиста важне, новине у овој институцији истиче да су у договору са МНРО “Плава птица“ која је до сада организовала едукацију за будуће маме и у договору са лекарима гинекологије направљен је договор да од јануара месеца Дом здравља покрене Школу трудница у којој ће радити стручни тим гинеколога, патронаже, педијатра, логопеда, дефектолога и дерматолога. Поред ове новине биће покренута и служба патронаже која ће новопећеним родитељима бити на услузи у првим данима доласка бебе у нови дом.

Др Љубица Ђукић Ристовски, гинеколог са стране стуке наводи колико је важно не само адекватном едукацијом олакшати будућим мамама предстојеће догађаје већ им бити и морална подршка. Она додаје ће школица кренути прво са предавањима које ће држати она и докторка Петељ, а да ће потом бити укључени и педијатри који ће радити на едукацији како би се смањио број недоумица код будућих мама.

За будуће маме Дом здравља је спремио стручна предавања на бројне различите теме са жељом да оне сигурне, задовољне и мирне дочекају рођење бебе. На предавањима ће имати прилику да чују стручњаке, који ће до најситнијих детаља испричати све кључне информације које ће им значити и пружиће одговоре на сва питања и отклонити многобројне недоумице.

Претражи

+
RSS
Instagram