У Кули, Црвенки и Сивцу превентивни прегледи карцинома дојке и кардиоваскуларних обољења

27 сеп 2023 Вести

Општина Кула, у сарадњи са Удружењем ,,Жена уз жену“,  организује бесплатне ултразвучне прегледе дојки. Прегледи ће, осим у Кули, бити организовани и у Црвенки и Сивцу. Прегледи ће се обављати између 12 и 18 часова, испред Дома културе у Сивцу 28. септембра, испред Дома културе у Црвенки 29. септембра и у Кули 30. септембра, а преглед могу обавити жене старости до 45 година.

Директорка Дома здравља Кула, Весна Томић, позвала је жене да дођу на преглед и нагласила да ће сви потенцијално сумњиви пацијенти у уторак, 3. октобра од 14 часова, моћи да се јаве на преглед, како би се на тај начин скратила процедура заказивања и чекања у реду:

,,Што се тиче превентиве у погледу превентивних прегледа карционома дојке, биће организовани тако што ће се покрити могућност прегледа становништва у Сивцу (28. септембра) и Црвенки (29. септембра), тако да заинтересовани могу да се јаве тамо. Биће обезбеђени каравани покретних мамографа, а 30. септембра биће доступни на нивоу Дома здравља у Кули, с тим што ћемо имати помоћ колеге хирурга, доктора Косановића из Опште болнице Сомбор, а сви сумњиви и потенцијално сумљиви пацијенти ће у уторак, 3. октобра од 14 часова моћи ће да се јаве на преглед и на тај начин скратићемо процедуру заказивања и чекања у реду код лекара“.

Она је најавила и превентивне прегледе у склопу кардиоваскуларних болести који ће бити организовани 2. октобра од 10 часова:

,,Превентивни прегледи у склопу кардиоварскуларних болести биће организовани 2. октобра у 10 часова, од стране др Предрага Радуловића, субцпецијалисте кардиологије, чиме се омогућава доступност кардиолога самом становништву општине Кула. Дом здравља се труди да у сваком погледу побоља квалитет здравствених услуга и доступност одређених специјалности и субспецијалности како би се адеквантно обавио преглед становништва“.

Претражи

+
RSS
Instagram