У лабораторији кулског Дома здравља од данас анализа концентрације ЦРП-а у крви

8 нов 2022 Вести

Покрајинска Влада је, на седници одржаној 26.октобра, донела Решење којим се др. Весна Томић, докторка медицине и специјалиста дерматовенерологије именује за вршиоца дужности директора Дома здравља Кула. Говорећи  о плановима за наредни период, др. Томић истакла је чињеницу да је циљ да се примарно обрати пажња на функционисање и  рад службе опште праксе и педијатрије, а потом и ургентне медицине. “Оно што је мени циљ је усавршавање и увођење нових анализа које до сада нису биле рађене услед техничких недостатака, а као основни мотив је излажење у сусрет пацијентима, првенствено најмлађима.“ Протеклог петка новоименована в.д директор говорила је управо о анализама концентрације ЦРП-а у крви, које нису рађене, а већ данас пацијентима је омогућена ова анализа без одласка у приватну лабораторију.

Томић је истакла да је после увођења ове лабораторијске анализе следећи корак ка олакшавању пацијентима Дома здравља метод заказивања прегледа на општој пракси. “О овој промени обавестићемо све пацијента благовремено како бисмо поштедели људе да долазе у неколико наврата да би стигли до лекара опште праксе. “ Како постоје већ устаљени начини заказивања путем портала, в.д директорка истиче да ће се са тим ићи постепено и да се мора прво медијски обавестити становништво које ће се технички описменити за коришћење ове услуге, с обзиром да је реч и о старијим људима који су већински пацијенти. Говорећи о новом методу заказивања Томић наводи да ће се водити тиме да пацијенти не морају да долазе у више наврата како би заказали преглед, и да се тај манир нужно мора свести на минимум.

Лабораторија кулског Дома здравља од данас је богатија за нови уређај, који је намењен мерењу нивоа ЦРП-а у крви у дијагностичке сврхе, у смислу раног откривања запаљенских процеса у организму човека, као и за праћење противупалне, најчешће антибиотске терапије.

Претражи

+
RSS
Instagram