У недељу превентивни прегледи у Црвенки, од понедељка до среде дерматолошки прегледи у Кули

17 мај 2024 Вести

У недељу, 17. маја, грађани Црвенке моћи ће да обаве превентивне прегледе, односно да ураде крвну слику, тензију, ЕКГ, скининг и ултразвук абдомена, док ће од понедељка до среде, од 20. до 22. маја, у Дому здравља у Кули, у оквиру кампање ,,Еуромеланом“, сви заинтересовани грађани бити прегледани од стране дерматолога. Дом здравља Кула и ове године прикључио се овој важној кампањи која има за циљ да становништву укаже на то колико су прегледи важни, али и колико су штетни употреба соларијума и претерано излагање сунцу.

По речима директорке Дома здравља, др Весне Томић, Дом здравља Кула побринуо се да и Црвенчанима буду омогућени превентивни прегледи, уз апел да становници дођу празног желуца и уз напомену да ће се лабораторијски налази радити до 11 часова, преглед радиолога биће до 13 часова, а комплетан скрининг радиће се до 17 часова:

,,Поводом акције на нивоу Министарства здравља и ове године имамо превентивне прегледе који су организовани овога пута у Црвенки, како бисмо изашли у сусрет људима који су ван Куле. Радиће се превентивни прегледи у смислу крвне слике, тензије, ЕКГ-а, скрининзи и ултразвук абдомена. Замолићу све заинтересоване који буду долазили, нарочито када је су питању крвна слика и ултразвучни преглед абдомена, да дођу на празан желудац, јер ће у супротном џабе стајати у реду, а ми нећемо добити никакав резултат. Крвна слика, односно лабораторијски налази, радиће се до 11 часова, а преглед радиолога до 13 часова. Комплетан скрининг, заједно са тензијом, ЕКГ-ом и шуком може се радити до 17 часова. И овога пута Дом здравља показао се активним у целокупној превенцији и одржању и очувању здравља“.

Када је реч о акцији ,,Еуромеланом“, грађани се за прегледе у понедељак могу пријавити путем сајта Еуромеланома, а распоред за уторак и среду моћи ће да погледају на сајту и друштвеним мрежама Дома здравља:

,,Када је реч о акцији ,,Еруомеланом“ Дом здравља Кула је и ове године успео да организује превентивне прегледе. Пацијенти који желе да буду прегледани у понедељак могу да се пријаве путем сајта Еуромеланома, а додатно ће грађанима бити на располагању још два дана – у уторак и среду, када ће заинтересовани моћи да дођу и да буту прегледани од стране дерматолога. Малигни меланом је једна од врло агресивних болести. Употреба соларијума и претерано излагање сунцу заиста су штетни. Постоје ризичне групе и мора се посветити пажња заштити и просвећивању становништва да се прегледају. Прошле године Дом здравља Кула такође је учествовао у овој акцији, тако да ћемо и ове то спровести на адекватан начин. Распоред и заказивања грађани могу погледати на сајту и друштвеним мрежама Дома здравља“.

Претражи

+
RSS
Instagram