Велики одзив на превентивне прегледе штитне жлезде, у недељу нови прегледи у Кули

14 јун 2024 Вести

Превентивни прегледи штитне жлезде, под покровитељством локалне самоуправе, Министарства здравља, Дома здравља Кула и Удружења ,,Хероине“, одржани су јуче у Кули и том приликом прегледано је 111 жена. Прегледи се настављају у Сивцу, па ће тако жене моћи да се прегледају данас између 13.30 и 18.30 часова.

По речима директорке Дома здравља Кула, др Весне Томић, нови прегледи биће одржани у недељу, у нешто широј варијанти, па ће тако пацијенти бити прегледани од стране оториноларинголога, офталмолога, дерматолога, педијатра и физијатра:

,,Превентивни прегледи штитне жлезде потпомогнути су од стране локалне самоуправе, активацијом медицинског особља Дома здравља и Удружења ,,Хероине“. Добили смо добар одговор становништва јуче, велики број људи се јавио, а пацијенти су задовољни. Данас се прегледи одвијају у Сивцу, што је још један од низа догађаја и акција које се спроводе у циљу превенције здравља. Нови превентивни прегледи биће у недељу, према сатници која ће бити објављена на свим мрежама и биће мало шија варијанта прегледа који ће покрити и децу и одрасле. Биће одржани прегледи специјалиста оториноларингологије, офталмологије и дерматологије, поред тога преглед педијатра и физијатра, у циљу правовременог откривања раних развојних поремећаја, нарочито код деце, и правилног усмеравања у смислу даљих спортских активности и свега осталог“.

Марија Лакић, испред Удружења ,,Хероине“, истакла је да су у претходних месец дана обишли 10 градова и спровели 3000 прегледа:

,,С обзиром на то да је дан јуче био кишовит, одзив је био јако леп и урадили смо 111 прегледа, од тога 49 са дијагнозом. Верујем да ће и данас у Сивцу одзив такође бити леп. Данас је последњи дан нашег пројекта који је трајао месец дана и обишли смо 10 градова, од југа до севера и спровели смо 3000 прегледа. Велико хвала Општини Кула и Дому здравља Кула на сарадњи и генералном покровитељу, Моцарт фондацији“.

Претражи

+
RSS
Instagram