Завршена прва фаза радова на реконструкцији Амбуланте у Црвенки

29 дец 2023 Вести

Завршена је прва фаза радова на реконструкцији Амбуланте у Црвенки, па је тако део столарије замењен, простор је окречен, а нови намештај оплеменио је и улепшао изглед објекта у који деценијама није било значајнијих улагања.

Објекат Амбуланте посетили су председник општине Кула, Дамјан Миљанић, и директорка Дома здравља Кула, Весна Томић, која је истакла да у наредној години планирају како завршетак комплетног реновирања унутрашњег дела зграде, тако и проширење кадра и, наравно, побошање квалитета здравствених услуга:

,,У првој фази реновирања Амбуланте у Црвенки, која је покривена од стране Покрајине, имали смо замену столарије која је комплетно завршена на доњем спрату и делимично на горњем. Потом смо урадили замену комплетног намештаја, како амбулантног, тако и оног за медицинско особље. Црвенка дуго није била обнављана, тако да смо сада покренули озбиљну акцију у којој смо постигли добре резултате. За наредну годину планирамо завршетак комплетног реновирања унутрашњег дела зграде, као и сједињавање физикале са општом праксом и педијатријом. Такође, у плану нам је и пребацивање на гас, а оно што је битно је и проширење кадра који је дефицитиран не само у општини Кула већ и у целој држави. Трудимо се да побољшамо здравствену услугу, а Црвенка се истакла по броју превентивних прегледа које смо спроводили у претходних годину дана и број је заиста завидан у поређењу са претходним годинама. У целој тој причи постигли смо задовољавајући резултати, становнишвтво је задовољно пружањем и квалитетом здравствених услуга, на чему ћемо радити и убудуће и тежити да се што више усавршимо. У плану је и акредитација здравствене установе, тако да ћемо и ту  постићи побољшање квалитета и пружање здравствених услуга становништву општине Кула“.

По речима председника општине Кула, након објекта у Кули и педијатрије у Црвенки, на ред је дошла и Амбуланта у Црвенки, а наставак радова довешће до потпуног реновирања овог објекта у који 50 година није било већих улагања:

,,Амбуланта у Црвенки је један од објеката који је сада дошао на ред за реконструкцију. Претходно је то био објекат у Кули, потом педијатрија у Сивцу, а ове године су полако кренули радови у Црвенки, па су тако делом замењени столарија и намештаја и у наредној години наставиће се са заменом столарије, урадиће се део подова, прећи ће се са мазута на гас, као и на лед расвету, чиме ће већи део овог објекта бити саниран. Спрат овог објекта биће доведен у функцију, тако да ћемо имати један потпуно саниран и реновиран објекат у који није било већих улагања у претходних 50 година“.

Претражи

+
RSS
Instagram