Заказивање прегледа на општој пракси телефонским позивом

11 нов 2022 Вести

Новина у кулском Дому здравља свакако је долазак нове в.д. директорице др.Весне Томић која је у првој недељи свог мандата знатно освежила рад ове институције. Анализе ЦРП у оквиру педијатријског  прегледа обележиле су прве дане ове недеље. За сада су ове анализе намењене искључиво педијатријским пацијентима, а како  наводи др. Томић, план је да се од почетка идуће године ове анализе омогуће свим пацијентима. Ново санитетско возило које је јуче обоготало возни парк ове медицинске институције свакако је од изузетног значаја за хитне интервенције.  Средства за набавку возила које је у власништву кулског Дома здравља обезбедио је надлежни Покрајински секретеријат. “Кулска општина  није  мала и самим тим је било јако важно да се ургентна екипа обогати модернизованим возилом које је намењено за све врсте терена и потребе пацијената.“- закључује др. Весна Томић.

Када је реч о општој пракси свакако је најчешћа тема негодовања код пацијената била је метода заказивања прегледа на овом одељењу. Заказивање се више не врши одласком у Дом здравља, већ је омогућено заказивање путем поратала или телефонским позивом. Заказивање прегледа на општој пракси врши се радним данима од 11до 13 часова путем телефона: 025 729 494  025 721 210. Још једна новина у методу заказивања, али и у самој динамици истог свакако је заказивања прегледа на одељењу гинекологије које се сада не врши једном месечно већ четири пута и то сваког понедељка од 12 до 14 часова на бројеве телефона: 025 723 333 локал 105 или  064 8492460. Томић наводи да поред динамике заказивање која је уведена са циљем да се изађе у сусрет и олакша самим пацијенткињама,  планира да се оформи учесталија школа трудница, коју ће спроводити лекари и медицинско особље како би се будуће маме припремиле за долазак бебе. Директорка је истакла да је планирано да се едукација будућих мајки врши континуирано и без пауза, а уједно је искористила прилику да најави и увођење неопходних скрининг тестова и сарадња са патологом на одељењу гинекологије. Како истиче др. Весна Томић, до сада су пацијенткиње морале да одлазе у приватне лабораторије, а ускоро то више неће бити случај.

У претходним данима забринутост код родитеља проузроковао је одлазак педијатра у Дому здравља Кула, али по речима Томићеве за тим нема потребе с обзиром да су ангажовани и стажисти и лекари и да је та празнина попуњена. Она је уједно искористила прилуку да обавести суграђане да је Дом здравља у сарадњи са Националном службом за запошљавање расписао и конкурсе за попуњавање неопходних радних места у овој институцији.

Претражи

+
RSS
Instagram